SammyHun mamma Sammy (Pukkie) liep al van kitten af aan bij mij in de tuin toen ik nog in Zuid-Beijerland woonde. Niet wetende waar ze vandaan kwam werd ze een dagelijkse bezoeker en uiteindelijk at ze ook graag een hapje blikvoer. Daarna sliep ze lekker op de bank voor de open haard en 's nacht ging ze weer lekker naar buiten. Op dat moment had ik geen poezen meer in huis, Sammy leek zo ontzettend veel op Beertje, mijn op 16-jarige leeftijd aan FIP overleden trouwe kameraadje, mijn eigenwijze kater. Het is tegen mijn principes om de kat van een ander eten te geven maar bij haar kon ik het niet laten, ze was nog zo klein en het was net of Beertje weer terug was bij me. Dit keer dan wel in de vorm van een poesje, vandaar ook dat ze in het voorjaar dikker begon te worden........... Ja, zwanger, natuurlijk. Op een avond zat ze op de bank en miauwde ineens raar en sprong op schoot. Duidelijk dat de bevalling in aantocht was. De hele nacht heb ik met haar opgezeten en tegen 4 uur 's nachts had deze kersverse mamma 5 kittens in de bevallingsdoos liggen. Fantastisch gedaan van haar en ze bleek een uitstekend moedertje.

Pas geborenNet geboren Op de boerderijOp de boerderij Weer thuisWeer thuis Opgroeiend met mammaOpgroeiend
We worden al grootMama is er nog bij Mama leert het ze welMamma leert het ze wel Kleine FreyaKleine Freya Kleine DiazKleine Diaz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik genoot volop van dat kleine spul in huis maar na 2 weken kwam Sammy niet terug van haar uitstapje naar buiten, na een paar uur ben ik in de buurt gaan navragen of iemand haar gezien had. Toen ik bij de boerderij kwam bleek dat Sammy eigenlijk Pukkie heette en dus wel degelijk de kat van de buren was. De buurvrouw was ook ongerust omdat ze wist dat Sammy zwanger was. Na overleg hebben we besloten om de kittens weer terug naar de boerderij te brengen. Ik ging ze erg missen maar ja, het was wel haar kat. Natuurlijk hielden we contact en ging ik wekelijks even bij ze kijken.
Ondertussen was ik natuurlijk al zwaar verliefd op dat kleine spul en heb ik twee kittens uitgezocht die na een paar weekjes dus weer bij mij kwamen wonen. Voor de overige kittens zijn gelukkig ook lieve baasjes gevonden en Sammy, die was dolblij dat ze Freya en Diaz nog kon zien nadat de andere kittens al verhuisd waren. Ze hebben hun mamma nog een jaar in hun leven gehad, Sammy had gewoon twee huizen waar ze goed verzorgd werd.
Na dat jaar ging ik verhuizen en is Sammy lekker in haar eigen landelijke buiten-omgeving gebleven, de nieuwe eigenaar van het huis is inmiddels ook dol op haar en ze heeft het daar goed. Freya en Diaz zijn altijd binnen gebleven bij mij, ze weten niet beter maar Sammy had ik daar geen plezier mee gedaan. Haar meenemen was dus niet in haar belang geweest. Met de buurvrouw heb ik nog steeds goed gezellig contact zodat ik op de hoogte blijf van hoe het met haar gaat. Sammy is daarna overigens wel gesteriliseerd, ook dat is een prima besluit geweest. Het schattige boerderijpoesje heeft me twee leuke HTK-katten gegeven waar ik nog steeds blij mee ben. Thanks Sammy, het ga je goed.