Freya en Diaz

Freya

Geboren: 21-05-2010
Vader: onbekend
Moeder: Sammy van de buren
Beide castraten

FELV/FIV: negatief

Deze twee lieverds, die broer en zus zijn, horen er net zo goed bij als de Britten. Ze zijn ook getest op FELV/FIV in verband met de komende nestjes van de Britten. Aangezien ze niet buiten komen is er dus geen gevaar van besmettelijke ziektes die ze eventueel zouden kunnen overbrengen. Ze komen oorspronkelijk van een boerderij maar hebben hun eerste 2 weken op de wereld bij mij doorgebracht, ik heb ze geboren zien worden en een paar weken later heb ik van dat nestje 2 kittens uitgezocht wat dus Freya en Diaz zijn geworden. Een apart maar leuk verhaal, ... Freya en Diaz lees verder 

Karakter:
Freya en Diaz zijn een éénheid, het is overduidelijk dat ze als broer en zus hun leven lang al samen zijn, echt een duo. Freya is de vrijkous van de familie en Diaz is een stoere kater die veel minder aandacht vraagt maar als eerste bij de deur staat als ik thuiskom, hij herkent het geluid van mijn auto. Freya en Diaz luisteren echt naar hun namen en reageren als ik ze roep. Ik neem aan dat dit komt omdat ze al van jongs af aan bij me zijn. Diaz eet het liefst brokjes, met name Royal Canin maar andere premium merken zijn ook goed. Van blikvoer of verse Carnibest moet hij echter niet veel hebben. Spinnen, vliegen en vooral vlindertjes is hij helemaal gek van, grommend met deze "prooien" loopt hij door het huis en laat ze uiteindeijk in de waterbak belanden. Het is een unieke kater, erg lief en zeker aanhankelijk maar zelden echt knuffelig, alleen als hij er zelf om vraagt.

Zijn zus Freya daarentegen is een kroeler ten top. Ze komt tegen me op staan, klautert op schoot, ochtend-en-avond kroelpartijen op bed, als het maar lekker veel aandacht is. Daarnaast houdt ze erg van "voetjevrijen" als de handen toevallig bezet zijn. Net zoals haar broer eet ze het liefst brokken en blikvoer moet wel vis zijn, anders haalt ze haar neus op en loopt weg van het voerbakje. Spelen doet ze het liefst met de kado-balletjes van de Etos die ik natuurlijk regelmatig voor haar ga halen. Die kleine dingen verdwijnen continu onder de meubels waardoor wekelijkse zoekacties op touw worden gezet. Freya is gewoon een leuke, lieve HTK-kat waar ik veel plezier aan beleef.