Shiva's HCM/PKD echo

21-12-2012:
Shiva is in december weer krols geworden! Op 31 december zal de HCM/PKD echo worden uitgevoerd door drs. Monique Lecluijze bij het WHG dierenziekenhuis in Rotterdam. Shiva is al PKD negatief getest door middel van DNA maar voor alle zekerheid laat ik het nogmaals checken met een echo. Als alles goed wordt bevonden mag ze bij de volgende krolsheid naar kater Limatz Tommy Hilfiger van Cattery Stressless.

31-12-2012:
Vanmiddag is de HCM en PKD echo uitgevoerd bij Shiva. Ik was er eerlijk gezegd wel een beetje huiverig voor, het doet weliswaar geen pijn bij de poes maar het is toch wel redelijk stressvol voor ze. Gelukkig viel alles reuze mee, Monique is een rustige, kundige arts die de procedure begint met als eerste een goede knuffel c.q. massage bij de poes. Shiva was wel wat gespannen maar niet echt gestresst, haar hartslag bleef zoals het zou moeten zijn.

Toen er aan beide kanten onder de schouders een stukje haar was weggeschoren en Shiva in de juiste positie op haar zij was gemanouvreerd, werd als eerste de HCM scan gedaan. Shiva vond het wel wat eng om zo vast gehouden te worden maar alles ging heel erg goed. De echo liet geen afwijkingen aan haar hartje zien, gelukkig, alles 100% in orde!

Na een korte rustpauze en geruststellende knuffels voor Shiva was het tijd om Shiva op haar rug te draaien zodat de echo van de nieren kon worden gedaan. Heel voorzichtig werd weer een beetje haar weggeschoren en de gel aangebracht. Mijn lieve Shiva bleef ook hieronder knap rustig en liet zich gewillig behandelen. De uitslag hiervan was ook helemaal goed, geen afwijkingen aan de nieren te zien, 100% in orde!

Hierna wilde ze wel weer graag op haar pootjes staan maar eerst moest de gel nog verwijderd worden en haar vachtje schoongemaakt. Ze was toch wel heel blij dat ze weer veilig in de reismand terug kon springen, tsja.. het is dat het moet maar echt superleuk vinden ze het niet en dat kan ik ze niet kwalijk nemen ook. Desalniettemin, heel goed gedaan van Shiva, mijn stoere superpoes! Met dank aan Monique voor de kundige echobehandeling van Shiva en de gezellige relaxte babbels tussendoor.