Februari 2013: maand van de gebitscontrole

Heeft uw huisdier last van gebitsproblemen?

Een verwaarloosd gebit kan ernstige gevolgen hebben, zoals het verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Om het belang van gebitsverzorging onder de aandacht van huisdiereigenaren te brengen, organiseren dierenartsen in samenwerking met diervoedermerken Pedigree en Whiskas in februari de 'Maand van de Gebitscontrole'. 

 

Online gebitscheck
Gebitsproblemen behoren tot de meest voorkomende aandoeningen bij honden en katten. Tijdens de Maand van de Gebitscontrole kunt u leren hoe u gebitsproblemen bij uw hond of kat kunt voorkomen, herkennen en verzorgen. Hiervoor is onder andere een online gebitscheck beschikbaar voor hond en kat.

Acties
Tijdens de Maand van de Gebitscontrole organiseren veel dierenartsen speciale acties, zoals gebitscontrole-middagen en kortingen op gebitsbehandelingen. Ook besteden dierspeciaalzaken extra aandacht aan een goede gebitscontrole.

 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en adressen van deelnemende dierenartspraktijken op de speciale website van de Maand van de Gebitscontrole, www.gebitscontrole.nl 
Wilt u meer lezen over goede gebitsverzorging bij uw huisdier en waarom dit zo belangrijk is? Lees dan verder op hun site.