Speelkameraadje voor je kat

Met speelkameraadje of alleen?

Een kat kan best een tijdje alleen zijn in huis, maar voelt zich toch vaak beter in gezelschap van een andere kat. Als je veel van huis bent, bijvoorbeeld omdat je fulltime werkt, is het daarom goed om twee katten te nemen. Een kat alleen kan zich namelijk gaan vervelen en dan ... kattenkwaad uithalen!

 

Zeker een kitten kan in z'n eentje flink de boel op stelten zetten in huis. Dus als de kamerplanten structureel worden uitgegraven, de was vaak uit de wasmand wordt gesleept of die mooie kristallen vaas van de vensterbank is geduwd, wordt het misschien tijd om actie te ondernemen. Een speelkameraadje is vaak de beste oplossing.

Samen maken kittens vaak minder rotzooi in huis dan een katje alleen. Ze kunnen immers met elkaar spelen in plaats van met de planten in huis. Zorg ervoor dat de kittens ongeveer van dezelfde leeftijd zijn, die accepteren elkaar het snelst. Een andere optie is om twee kittens uit hetzelfde nest te nemen. De combinatie van een wat oudere kat met een kitten werk meestal ook prima.

Andere maatregelen
Als je de hele dag werkt, is het sowieso goed om een aantal maatregelen te treffen in huis. Zorg bijvoorbeeld dat er altijd voldoende drinkwater beschikbaar is voor je katten. Als het warm is, drinken katten meer dan normaal, dus houd daar rekening mee. Maak het huis zo veilig mogelijk voor je kat. Katten hebben weinig ruimte nodig om te ontsnappen, dus doe alle ramen goed dicht, werk snoeren weg en houd kamers op slot waar de katten niet mogen komen.