Eén op tien knuffelt liever met kat

Eén op de tien kattenbezitters knuffelt liever met kat dan partner

Sommige baasjes zijn wel érg dol op hun huisdier. Eén op de tien baasjes knuffelt namelijk liever met zijn of haar kat dan met de partner.
Een bepaald merk van kattenvoer onderzocht het gedrag van ruim 1.000 katteneigenaren. 
 

Lees meer: Eén op tien knuffelt liever met kat

Knuffeltijd!

De goed gesocialiseerde knuffelkat

De meeste katten die in hun jeugd goed gesocialiseerd zijn houden zo nu en dan van een flink partijtje knuffelen. Om van je kat een echte schootkat te maken is het dus belangrijk dat hij al van jongs af aan met mensen in contact is gekomen. Vooral de eerste weken en maanden van zijn leven zijn het belangrijkste. Dit is de socialisatieperiode waarin de kat aan alles uit zijn omgeving went, ook aan knuffelen met mensen. Elke dag de kleine katjes aaien, aandacht geven en met ze spelen is voldoende om hen op te voeden tot sociale en lieve huiskatten.

Lees meer: Knuffeltijd!

Februari 2013: maand van de gebitscontrole

Heeft uw huisdier last van gebitsproblemen?

Een verwaarloosd gebit kan ernstige gevolgen hebben, zoals het verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Om het belang van gebitsverzorging onder de aandacht van huisdiereigenaren te brengen, organiseren dierenartsen in samenwerking met diervoedermerken Pedigree en Whiskas in februari de 'Maand van de Gebitscontrole'. 

 

Lees meer: Februari 2013: maand van de gebitscontrole

Huiskat neemt leefgewoontes baasje over

Huiskatten zijn geneigd om het leefpatroon van hun eigenaar over te nemen. Dat blijkt uit een nieuwe studie.

Als katten voornamelijk binnenshuis verblijven, stellen ze hun eet- en slaappatroon af op dat van hun verzorger. Katten die vooral buiten leven, blijven vooral 's nachts actief, net als hun wilde soortgenoten. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Messina in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Veterinary Behavior.

Lees meer: Huiskat neemt leefgewoontes baasje over

Katten houden van krabben

Krabben is natuurlijk gedrag voor een kat en kan dus ook nooit afgeleerd worden.

Katten krabben zowel binnenshuis als buitenshuis om allerlei redenen. Maar al te vaak veroorzaakt dit natuurlijk gedrag problemen in huis. Als u de problemen, die het krabben in huis veroorzaakt, wilt aanpakken is het belangrijk meer inzicht te krijgen in de achtergrond van dit kattengedrag. Als u meer weet over de redenen waarom een kat dit gedrag vertoont, kunt u beter in deze behoefte voorzien en uw meubels én uw humeur ontzien.

 

Lees meer: Katten houden van krabben

Hoe zien katten in het donker?

Katten jagen vaak tijdens de nacht, in het donker. Ze moeten een ongelooflijk goed ontwikkeld gezichtsvermogen hebben.

Vooral als je je bedenkt dat katten dagdieren zijn. Waarom lijkt het alsof de ogen van de kat in de nacht licht lijkt te geven? Waarom heeft een kat overdag als de zon schijnt smalle pupillen? Het gezichtsvermogen van de kat is een bijzonder fenomeen...

 

Lees meer: Hoe zien katten in het donker?