Over mij

Mijn naam is Ilse Visser en sinds 2012 heb ik een Brits Korthaar Cattery in een klein dorpje in de landelijke Hoeksche Waard. Al van jongs af aan ben ik een kattenliefhebber. Door de jaren heen heb ik diverse poezenbeestjes in mijn leven gehad, ze zijn dan ook van essentieel belang voor mij, vandaar de gekozen catterynaam "Essentials".

Jaren geleden wilde ik al dolgraag Britten in huis hebben maar doordat mijn toenmalige katten geen andere om zich heen tolereerden, is het er pas van gekomen nadat zij zijn overleden. Ik wist allang dat ik de Zilver Tabby's het mooiste vond dus die is er ook als eerste gekomen. En toen is het gebeurd, ik ben verslaafd geraakt aan het ras. Ze zijn zo leuk! Een Zilver Tabby Spotted is er een jaartje later bijgekomen en dan is de stap naar het willen van een nestje natuurlijk zo gemaakt.
 

Weloverwogen heb ik de benodigde stappen gezet om alles te regelen, gelukkig heb ik hier hulp bij gehad van bevriende brittenfokkers en heb ik zelf het nodige gelezen op internet en uitgezocht. Er komt nogal wat bij kijken als je het goed wilt doen.

Het is mijn bedoeling om een kleinschalige hobbyfokker te blijven met 1 of 2 nestjes per jaar. Graag geef ik mijn katten de nodige aandacht en het is mijn mening dat dit nu eenmaal niet zo makkelijk gaat als er 20 in huis rondlopen. Op een kattenshow kom je mij alleen tegen als bezoeker, ik show niet met mijn katten. Mijn katten doe ik er ook geen plezier mee, dus blijven ze gewoon lekker thuis in hun eigen omgeving.

Mijn doel is om mooie, gezonde en bovenal lieve brittenbolletjes met een leuk karakter te fokken die voornamelijk bedoeld zijn als gezelschapsdier voor de echte liefhebber van Britse Kortharen. Dit alles conform de rasstandaard en de richtlijnen van de NvvK waar ik bij aangesloten ben. 

Naast mijn werk in de kwaliteitszorg ben ik jarenlang vrijwilliger geweest in een dierenasiel waar ik voornamelijk de katten verzorgd heb. Hierdoor weet ik als geen ander wat er kan gebeuren met dieren. Ze komen om diverse redenen in het asiel terecht waar ze liefdevol verzorgt worden en er een nieuw baasje voor ze wordt gezocht. Gewone huiskatten zijn ook bijzonder, elk dier verdient het beste ongeacht uiterlijk of ras. Ook in niet perfecte exemplaren is de schoonheid van het dier te zien, gewoon omdat ze het waard zijn. Dus zoekt u naast uw Britse Korthaar een andere kat, kijk dan ook eens in een dierenasiel waar heel veel leuke katten te vinden zijn die ook een goed thuis verdienen.